Sinds 1983 komen Rijswijkers, Hagenaars, Voorburgers en Westlanders bij Ton’s Muziek- en eetcafé voor een kopje koffie, lekkere broodjes, borreltje of etentje. Ook de live muziek, dj en zangers zijn alom bekend. Eigenaar en oprichter Ton Voets is na veertig jaar nog steeds actief in de zaak. Hij vertelt hoe het ooit begon “Op 19 jarige leeftijd werkte ik als barman bij café Holtkamp, ik zag de zaak achteruitgaan en kreeg de kans om de zaak over te nemen. Door wat verbouwingen, later een goede kok en terras erbij, is de bruine kroeg getransformeerd naar een muziek-en eetcafé.”

Door de jaren wordt Ton’s bekend van jazzmiddagen, kerstparty, oktoberfest, lekkerste saté,  grootste schnitzel, de kleinste keuken van Nederland – waar in het weekend de plek was van de dj -, live muziek, politiek café en in 1995 2e prijs voor café van het jaar. In 2009 kwam het pand van de buren te koop. Na een grote verbouwing in 2011, is de zaak uitgebreid met extra restaurant, toiletgroepen en een grote keuken.

Dit jaar bestaat Ton’s alweer 40 jaar! Op zaterdagavond 11 november geeft Ton’s een groot feest met zangers Guido van Zutphen en duo Side Kick. Ton vervolgt “Kan je niet op de 11e? Kom dan voor de andere jubileumacties! De hele maand november serveren we naast de kaart een jubileummenu met toppers van toen, zoals tournedos stroganoff en de duivelse haas. Daarnaast heerlijke appelpunt voor een prikkie en een grabbelton met leuke cadeautjes ”.

Kijk op tons.nl/jubileum voor alle activiteiten of volg Ton’s op de socials @tonsmuziekcafe.

persbericht: 25 oktober 2023